30 oktober 2013

Het grote keuze festijn

Op een zaterdag bedenk je dat je een tafeltje gaat schuren. Hop, zo gedaan. Op naar stap twee - in het grondverf zetten. Hop, zo gedaan. Naar stap 3 - weer licht schuren. Hop, zo gedaan.
Daarna zit je in een bouwmarkt anderhalf uur lang te wikken en wegen wat voor kleur je tafelblad wilt geven! Het kiezen van een kleur kostte me meer tijd dan schuren, stof weghalen, in de grondverf zetten, weer schuren en weer stof weghalen. Daarna kwam de keus hoogglans, zijdeglans, of mat - duurde me een kwartier. En daarna kwam weer de keuze waterbasis of terpentine.
Ik verwijt het aan de mijn-aller-eerste-keer-een-meubelstuk-verven-syndroom. De enige remedie - aan de slag!
Tips zijn nog steeds welkom!





18 opmerkingen:

  1. Ik vind zo wit eigenlijk ook wel heel mooi! Of misschien grijs? Of juist een heel fel kleurtje? Okergeel is ook mooi! (Je merkt al wel dat ik ook een twijfelaar ben haha)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is mooi! Ik zal mat donkergrijs erbij ook mooi vinden! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb hier al heel wat kilometertjes geverfd, veel van mijn meubels hebben wel eens de verfkwast gezien. Ik verf altijd graag met verf op waterbasis, snel droog, makkelijk om de rollertjes of kwasten schoon te maken en de verf verkleurt niet zo snel en het ruikt niet. Ik vind je tafeltje nu al erg mooi, de combi van wit en hout. De pootjes passen qua kleur ook mooi op je kleed. Misschien dat je de bovenzijde dezelde kleur als je muur kan doen? is denk ik roomwit? Ik denk dat dat een goede basis is om je mooie gekleurde spulletjes op te zetten. Succes, Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het mevrouwtje van de bouwmarkt kon me niet goed uitleggen wat de grootste verschil was tussen verf op waterbasis of terpentine. Dank je voor de tips.
      Roomwit is een goede, maar stiekem ga ik voor kleur denk ik, hmmm. Kan altijd weer oververven, toch:-)

      Verwijderen
    2. Haha mevrouwtje van de bouwmarkt staat misschien normaal ingedeeld op de afdeling IJzerwaren? Overschilderen kan inderdaad altijd maar dan wil ik je nog wel een bonustip geven: verf op Waterbasis kan Well over verf op terpetinebasis maar omgekeerd niet dus hou daar rekening mee. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

      Verwijderen
    3. Whaaa, dank je wel voor de extra tip:-)

      Verwijderen
  4. Ik zou voor kleur gaan:) verder heb ik geen verstand van verven, dat laat ik mijn man altijd doen want ik doe het altijd heel slordig.. ziet er leuk uit. Oh..en ik ga voor hoogglans!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk ook dat ik voor kleur ga.
      heeft je man extra tijd? mag hij ook de mijne doen;-)

      Verwijderen
  5. Ik zou zelf denk ik voor een leuke kleur gaan (misschien een uit je kunstwerk aan de muur?). Het witte is ook mooi, maar uit ervaring weet ik dat je best snel vlekken op je tafel kunt krijgen. Bijvoorbeeld een afdruk van wijn of koffie die er nooit 100% uit gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens, en dan het geel uit je muurorigami! Staat mooi bij je bank en het kleed, succes!

      Verwijderen
    2. Zou wel zonde zijn, zoveel moeite gedaan om te schuren en verven - gaan de vlekken er moeilijk uit:-(. Ik dacht ook aan geel:-)

      Verwijderen
  6. Het blauw wat ook in je tapijt zit..? Leuk idee trouwens om alleen de bovenkant te verven!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi zo alleen het blad een kleurtje!! Ik ga voor een mooie dieprode kleur, wat je ook in je tapijt hebt :-) en qua verf, watergedragen is zoooo veel fijner!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. haha wat een toestand toch ;)
    Enne hoe gaat het met het schilderen van de kast met alle laadjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oeh moelijk. Ik vind het zo heel mooi, maar een blauw kleurtje lijkt me ook prachtig. Of mint, of meer groenachtig. Pff ik zou ook niet kunnen kiezen hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat dacht je van de nieuwe trendkleur 2014 'Teal' ; een kleur tussen groen en blauw. Lijkt me een spannende combinatie bij je bank en kleed!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo