1 april 2014

Een simpel kledingrek -DIY

Ok, jullie kennen toch wel de blog van Weekday Carnival? Zo niet? Snel kijken - heleboel toffe DIY en andere heerlijke plaatjes. Ik zag hun kledingrek en wilde het meteen maken.
Ook al lijkt deze DIY heel makkelijk, het heeft me wel een aantal kopzorgen opgeleverd. Het begon al bij het kopen van het benodigde materiaal.
Met een ik-ga-een-mooi-en-simpel-kledingrek-voor-de-slaapkamer-maken-in-een-dag bui liep ik de bouwmarkt binnen. 3 Ronde stokken van 28 mm had ik zo gevonden. Maar een roodkoperen knie van 28 mm hadden ze niet in hun assortiment - het gaat maar tot 22 mm. Dan fiets ik zo wel naar een volgende bouwmarkt - maar daar hadden ze die dingen ook niet. Online dan? Online hebben ze er duizenden maar omdat ik maar er 3 wilde kostte het me 15 euro extra. Hoe heet nou een winkel waar je gewoon 1 enkele schroef kan kopen. Weken dacht ik erover na en uiteindelijk had ik het met vriendin Rissa erover. Ohh, zegt ze. Dan ga je gewoon naar een ijzerhandel. - O jaaaaaa  - zei mijn hoofd na vele dagen piekeren. De 3 knietjes  had ik snel bij ijzerhandel Schaap in Rotterdam gekocht.
Tijdens het in elkaar zetten van de rek merkte ik dat het best wel onstabiel is, tenzij ik het rek in de grond veranker met een dikke spijker. Ik moet nog even iets bedenken waardoor het rek wat stabieler staat. Voor nu kan die alleen lichte bloesjes dragen. En ik heb een paar koperen hangers nodig van HAY.
Voor dit project was ik ongeveer 25 euro kwijt.

Wat heb je nodig
- 3 roodkoper knie - 28 mm - 90 graden
- 3 ronde stokken - 28 mm - 170 cm
- zaag
- lijm
Zaag de lange stokken op 155 en 152 cm.
Zaag 1 stok op 50 en 55 cm.
Verlijm de koperen stukken met het hout.
Zet het rek in een goede hoek zodat het rek stabiel staat  - nu de lijm nog nat is.

I saw this DIY on the blog from Weekday Carnival. Even though it seems a very easy project, it gave me a few headaches. It began with the purchase of the necessary equipment. A copper bend from 28 mm is difficult to find in a big DIY store. I finally found it in a small hardware store.
While assembling the rack, I noticed that it is quite unstable unless I anchor it in the ground with a thick nail. I'll have to think of something that makes it more stable. This DIY costs round 25 euros.

What do you need  
- 3 copper  - 28 mm - 90 degrees
- 3 round poles - 28 mm - 170 cm

- saw
- glue  

Saw 2 sticks at 155 and 152 cm.  
Saw one stick at 50 and 55 cm.  
Glue the copper pieces with the wood.  
Put the rack in a good angle so that the rack is stable - while the glue is still wet.

36 opmerkingen:

 1. Geweldig is ie geworden! Dit is precíes het kledingrek waar ik de inspiratie door kreeg om een kapstok voor in de gang te maken. Twijfel nog of ik geheel koper wil of zo met hout, ik denk dat laatste vanwege de beetje scandinavische/minimalistische look:) Heel mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je precies hetzelfde rek gaat maken waarschuw ik je alvast dat het best onstabiel is. Ik moet de rek ergens verankeren als ik meerdere kledingstukken wil ophangen.

   Verwijderen
 2. Leuk geworden zeg! Ik vind vooral die combi hout/koper erg mooi! Maar voor de stabiliteit: kun je niet aan de andere kant gekruist ook zo'n stok over de bodem heen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ook inderdaad:-)! Maar ik vind de huidig vorm erg mooi! Wie weet?

   Verwijderen
 3. Gaaf! Ik ben al erg lang opzoek naar een kledingrek maar dit is de juiste oplossing! Misschien is het wat om er een latje onderaan te timmer met twee wieletjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh ik wil 'm nou ook! Zit nu al mn brain te wrecken waar hij in ons nieuwe huis kan komen te staan maar vrees dat ik even niks goeds kan verzinnen nog :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan de rek ook wel smaller maken. Wie weet pas het wel in je nieuwe huis als je eenmaal gesetteld bent:-)

   Verwijderen
 5. Toch heel erg goed gelukt Heis! X Wimke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk geworden Heis! Dit project kun je weer in je zak steken als 'geslaagd'! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Heis, wat mooi! Echt zo tof! Ik ben ook echt gek op de blog Weekday Carnival en wil echt serieus alles maken wat zij plaatsen :) Jammer van de onstabiliteit, maar hé dat is op de foto niet te zien hoor ;) XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Me love Weekday Carnival too:-). Ik heb de onstabiliteit een beetje kunnen fixen.

   Verwijderen
 8. I like! Dit had ik niet verwacht, een kledingrek toen ik de bochten op instagram zag. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, met de bochten kan je toch veel mooie dingen maken:-)

   Verwijderen
 9. Ontzettend leuk zeg! Het resultaat is prachtig! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat GAAAF! Ik ken Weekday Carnival en ja ook erg de moeite waard.
  Veel plezier met je nieuwe aanwinst.
  Groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw Heis!!! Respect :D En bedankt voor de tip, want ik kende weekday carnival niet. Mijn D.I.Y. lat is wel wat hoger gelegd nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weekday Carnival is awesome. ze hebben ook een diy boek uitgebracht.

   Verwijderen
 12. Wat een leukerdje is dit Heis, Die onderkant ziet er inderdaad niet stabiel uit, dat vraagt om een aanpassing maar verder meer dan geslaagd hoor deze DIY, Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je, Pascale. Liefst een aanpassing die niet te zien is:-)

   Verwijderen
 13. Mooi!

  Idd, nog een stok eraan zetten. Of voor een volgende keer, zorgen dat de poot waar geen stok aan zit, een beetje schuin staat de andere kant op (dan de kant de liggende poot op gaat)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Of een stok eraan is een goede optie. Hmmm, de andere optie is ook een goede. Jammer dat het al vast zit door de lijm;-)

   Verwijderen
 14. Jammer dat 'ie niet zo stabiel is, maar gaaf issie zeker wel!
  Mooi gedaan Heis. Fijn weekend, x Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zoo mooi, I love it. En jammer van de instabiliteit, maar daar vind je vast wel wat op toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een superleuke - en originele - DIY! Heel tof bedacht :-) Heb je inmiddels al een oplossing waardoor hij steviger staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke oplossing voor een kledingrek! Wil je een stevig kledingrek dan kun je ook hier kijken: Hier vindt je nog andere kledingrekken: kledingrek

  BeantwoordenVerwijderen
 18. je kan ook nog zo'n stok kopen en er dan kleine stukjes van zagen en die aan beide zijkanten van de staande stokken maken (net als een vogelhuisje)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een ontzettend mooi kledingrek! Ziet er erg stijlvol uit maar ik weet niet of het echt zo stevig is voor mijn winterkleding.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo