22 augustus 2014

De Kast

Een kast, eindelijk! Ik kan mijn kleren netjes opbergen in plaats van een geïmproviseerde kast van bananendozen. Ik nam mijn tijd, ik heb er 3 jaar over gedaan - jeetje. Ik wilde graag een open kast, een hangsysteem waar ik mijn kleren op kleur zou gaan hangen. Maar dat gaat bij mij niet werken - ten eerste heb ik teveel kleren daarvoor heb ik zelfs een aparte kamer voor nodig. En ten tweede - na een urenlange passessies voor de spiegel leg ik mijn kleren niet direct terug. Kledingstukken liggen dan overal door de kamer, op de grond, over een stoel. En met kast prop je alles weer in de kast en sluit je de deur. Weg chaos!

Waarom kies ik voor een tweedehands kast? Zoals jullie weten hou ik van items uit de jaren 50 en 60. En ik ben voor hergebruik! Mijn huis staat vol met tweedehandse spullen van de kringloop of rommelmarkten. En produkten uit die tijd zijn meestal van stevig en goed materiaal gemaakt - voor het leven, zeg maar
Het zijn de kleine details waarom ik voor dit kast heb gekozen. De ronde hoeken, de handgrepen maar als klapper - het heeft een uitschuifbare stang, waarbij ik kleren buiten de kast kan hangen! Er zijn veel leuke tweedehandse kasten op marktplaats te vinden voor geen 75 euro. Gebruik de zoekwoorden jaren 60 kast, linnenkast of retro kast.


18 opmerkingen:

  1. Hele mooie kast. Vooral dat 'stokje' aan de zijkant!
    www.roomservice13.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, dat soort oude kasten. En tenminste een stuk steviger dan de kasten die je bij veel woonwinkels nu koopt. Alleen: hoe krijg je het mee? :o Kon deze uit elkaar of had je echt een aanhangwagen erbij nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie aanwinst zeg en aan de zijkant net dat extratje... super.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige kast. Hoop dat alles er in past...fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi, kan me voorstellen dat je voor deze kast ben gevallen hoor! Dat haakje aan de zijkant, super fijn en ook een mooie indeling aan de binnenzijde. Fijn weekend, Pascale x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O wat is hij mooi Heis! Dan is die maanden zonder kledingkast opeens een stuk minder erg of niet? Ik vind hem echt prachtig. Kan me voorstellen dat je elke keer als je hem ziet een glimlach op je gezicht krijgt. X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hij is zo moooiiii! Veel beter dan een Billy boekenkast...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind hem héél mooi. Echt een meubel met karakter!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. o die uitschuifbare stang is idd wel de kers op de taart! Ik kan me voorstellen dat je daar wel van over stag gaat hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, te erg! Dat ik voor 1 bepaald ding helemaal verliefd op wordt, hahaha

      Verwijderen
  10. Mooi zeg en lekker veel plaats, perfect :-)
    Hergebruik is top!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat istie prachtig Heis!! En wat fijn dat jullie nu echt een kast kast hebben :-)
    Ben ook wel benieuwd hoe je hem in huis hebt gekregen.. in onderdelen of als geheel??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. in onderdelen. Het was heel makkelijk in elkaar te zetten. Duurde wel even om uit te vogelen hoe en wat:-)

      Verwijderen
  12. Super zeg, deze kast! Wat fijn ofniet, helemaal na zo'n lange tijd! Ik was ook zo blij toen ik verhuisd was en mijn kast eindelijk geïnstalleerd was, leven uit de koffer verliest toch ook wel snel zijn charme hoor...:)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een super gave kast zeg... Jealous! Haha. Ik hou ook heel erg van 'die' stijl, de kleur(en) van het hout, het strakke model. Ik vond dat als kind al gaaf, dat het er zo 'modern' uit zag, maar toch ook echt al gebruikt. Heeft iets magisch en futuristisch.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo