12 november 2013

Roze oase

Het is altijd een verrassing hoe een likje verf op een meubel uiteindelijk zal staan. Of de kleur die je hebt uitgekozen past bij het geheel. Ik ben in kleur shock - de nieuwe kleur op mijn kast is me net iets te heftig. Ik ben meestal van kleine kleurrijke objecten, maar ik dacht, mijn huis heeft iets groots en opvallends nodig - dat werd een brede roodroze kast! Ik begin er nu langzaam aan te wennen. Anders verf ik haar over half jaar toch maar mintgroen.
Heb je dat ook, dat je blijft twijfelen over een geverfd eindresultaat?
Stap 1 - De kast ontvetten met water en een beetje ammoniak. En dan schuren met een schuurmachine met een grove korrel. Stof weghalen met een nat doekje. De kast verven met een grondlaag. Laat het een dag drogen.

Stap 2 - De volgende dag de kast licht opschuren met een fijne korrel. Weer stof weghalen met een nat doekje. En nu mag de tweede grondlaag erop. Laat het een dag drogen.

Stap 3 - De kast weer licht opschuren met een fijne korrel. Stof weghalen met een nat doekje. En eindelijk mag je de gekleurde verflaag erop verven.
Ik koos voor Klaproos Rood zijdeglans van Karwei op waterbasis. Waterbasis ruikt niet zo sterk en droogt veel sneller.16 opmerkingen:

 1. Wauw, ik vind het eigenlijk heel erg tof! Inderdaad heftig, maar wel op een heel toffe manier. Ik zeg: laten zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een gaaf effect zeg! Ik kan me voorstellen dat je het wat te heftig vindt, maar zo op de foto vind ik het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wow ik vind hem erg leuk zo. maar mintgroen zou ook mooi staan. Over je vraag..ik heb het een beetje met ons zwarte papagaaien behang. daar komt ook nog een keer een behangetje weer overheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf! Echt een goede kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me wel voorstellen dat je moet wennen, maar ik zou hem zo laten. Wow, wat een gave kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken het wel hoor! Ik vind verf soms anders uitpakken op de muur.Het is ook zo afhankelijk vd lichtinval. Ik heb vaak genoeg een muur of kastje opnieuw geschilderd omdat ik niet tevreden was met het eindresultaat. Het kastje is lekker opvallend, gelukkig heb je er een witte muur tegenaan staan. Staat wel mooi hoor. Ik zou het even twee weekjes zo laten staan en als je dan nog niet gewend bent kun je het altijd nog overschilderen. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wouw dat is nog eens een blikvanger. Ik kan me wel voorstellen over wennen aan deze kast. Maar het is wel heel goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker rood laten! Wat een plaatje is het toch.
  Het is een blikvanger die zeer zeker gezien mag worden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gaaf! ik vind het een hele mooie en aparte kleur. <3 ik zou hem zo houden

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie kleur en een hele gave kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. owowowow, ik vind hem heeeel mooi! Wat een toffe kleur! Waar heb je de kast vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoera voor marktplaats! Zoek op grenen ladenkast of apothekerskast en zij zult vinden:-)

   Verwijderen
 12. Ik vind de kast prachtig geworden, maar jij moet er natuurlijk óók blij van worden... Zo niet, dan maar weer de kwast erover ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou ik vind 'em heel leuk geworden! Maar ik snap de shock wel;)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo