26 november 2013

Was mijn huis maar een koophuis

Ik ben dol op mijn huis - een gerenoveerd portiekwoning met drie kamers en een erkertje. De keuken is verbonden met de woonkamer waardoor een grote open ruimte wordt gecreëerd, grootse ramen bij het balkon, en de vele schuine hoeken in mijn huis. Ik voel me thuis, en ik zou nooit meer anti-kraak willen wonen in een kantoorpand. Zelfs niet vanwege de superlage huur!
Alleen jammer dat het een huurhuis is en geen koopwoning. Ik richt het huis nu in hoe ik het wil, maar echte fysieke aanpassingen aan het huis doe ik niet, als zou ik het heel graag willen. Je huis helemaal naar je smaak vorm geven.

Wat zou ik graag de oorspronkelijke glas in lood ramen weer terug plaatsen bij het erker - de woningbouw heeft ze zelfs nog in hun bezit vertelden ze me! Zonnepanelen op het dak - een bijdrage aan het milieu vind ik belangrijk. Een visgraatvloer in alle kamers, de standaard trapleuning verwijderen, idem dito de standaard saaie keuken eruit slopen en iets mooiers neerzetten met een lang keukenblad. Niks is zo irritant als te weinig werkruimte in de keuken. De gekke luchtroosters bovenop het raam weghalen en grotere ramen plaatsen in de werkkamer - hoe meer licht er binnen schijnt hoe beter.
En een grote metamorfose in de badkamer. Het is een beetje gekke ruimte met schuine en rechte muren zonder natuurlijk licht. Het is net of ik in een grote bezemkast aan het douchen ben. Laatst kwam ik hier een mooie oplossing voor tegen: een lichttunnel van VELUX®. Als alternatief voor een groot dakraam in de badkamer zou er zo veel meer licht ontstaan. Voor meer inspiratie kijk eens op de VELUX Shop. Dan in het midden nog een antieke badkuip met gietijzeren gouden pootjes en ik voorzie urenlang badplezier.

Wat zou jij nog heel graag willen aanpassen aan je huis? Of ben jij al gelukkig met je huisje?

Dit artikel is in opdracht geschreven voor VELUX.


Bron
VELUX
Homester
Homedit 
Yatzer
Weekdaycarnival

14 opmerkingen:

 1. Oh, ja mooi!! Wij hebben een koophuis en grondig opgeknapt toen we erin kwamen. Nu hebben we veel lusten maar ook lasten: het dak moet vernieuwd, het schuurtje geschilderd, de dakgoten schoongemaakt en gerepareerd, haha, vergis je niet hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik zie alleen de mooie pluspunten van een eigen huis. Niet dat dakgoten schoongemaakt moeten worden,hahaha:-)

   Verwijderen
 2. Herkenbaar! Ik zou zelf meer warmte in mijn huis willen. Ik woon in een vrij vochtig en koud huis en als ik dat kon opknappen zou ik dat gelijk doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, een vochtig en kous huis is ziet zo prettig:-(

   Verwijderen
 3. Prachtig! Wij hebben een koophuis en ik zou heel graag een schuifpui aanbrengen, de bovenverdieping uitbouwen en een dakkapel plaatsen, maarja, geen geld he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken het! Ik hou van mn huis maar zou graag wat meer oudere detais willen, dus glas in lood, en zon muur als de laatste foto. Veel hout, schouw etc!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was laatst bij een vriendin en die had heel mooi een lichttunnel die uitkwam op haar douche. Echt een mooie oplossing als je badkamer geen ramen heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd hoe een het eruit ziet met de lichtval enzo:-)

   Verwijderen
 6. In mijn dromen zou ik graag een gezellige houtkachel willen, een nieuwe badkamer, strakgestucte wanden, grotere hal, nieuwe badkamer en eigen badkamer op zolder, nieuwe mooie deuren en zo kan ik nog wel doorgaan. Maar alles hebben is niet leuk zeg ik altijd tegen mijn dochtertjes. Het is veel leuker om wensen te hebben waarvan er af en toe een in vervulling kan gaan toch? En genieten van de kleine dingen zoals een goede vondst bij de kringloop :-). Het is alweer 22 jaar geleden hoor dat ik in Rome heb gewoond en het leven van een au pair is niet altijd rozengeur en maneschijn maar het eten, de taal, de bezienswaardigheden, de temperatuur, de mooie mannnen ....zucht! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sluit me helemaal aan bij Pascale voor wat betreft die houtkachel, dát lijkt me nou fijn! Mijn standaardkeuken mag ook wel opgefrist, om nog maar niet te beginnen over de badkamer waarvan ik stiekem (geeeen idee of dat mag van de woningbouw) de tegeltjes geschilderd heb. En zo nog wel 88 wensen.. Maareh, ik woon er pas net, dus ik zal me maar even focussen op de dingen die wél fijn zijn aan dit huis (het balkon op het zuiden, de hoeveelheid ramen, overal inbouwkasten om al m'n troepjes mooi uit het zicht te halen, een ruime hal, een extra kamer, een verwarmde berging, en ga zo maar even door ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig ga ik in april verhuizen, dus heb ik de kans om alles opnieuw te doen! Wel een huurwoning, maar gelukkig had ik wel inspraak in het kiezen van de keuken en de tegels van de badkamer etc. En voor de rest: lekker opnieuw inrichten! Zo'n vissegraatvloer vind ik práchtig! Zou ik dolgraag willen, nu nog die pot met poen vinden;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat gele bad op pootjes!!! <333333
  En heel herkenbaar wat betreft graag willen veranderen/verbouwen in je huis maar dat niet doen/kunnen omdat het een huurhuis is…. gaat mij net zo. Can't wait tot ik/we echt een huis kunnen kopen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo