9 juli 2014

Op pad met de ov-fiets

Het is alweer een poos geleden dat ik iets op mijn blog schreef. Ik ben actiever op instagram -  zoek me op mwekster - .

Vorig jaar genoot ik van een weekendje weg in AmelandIk wilde dit jaar weer gaan en ik kocht een aantal hotelbonnen -actie!- van Fletcher Hotel met de bedoeling om ergens in juni naar Ameland te gaan. Maar door de drukte was ik het weer helemaal vergeten en natuurlijk was het hotel volgeboekt. Dus ik besloot een dag naar de zee te gaan en een dag ergens in de buurt van een groot bos. Het werd Callantsoog en de Veluwe.
Mijn lief en ik hebben beide geen auto en rijbewijs. Dus lekker met het openbaar vervoer naar de bestemming. Eenmaal aangekomen wilde we fietsen gaan huren. Als ik ergens op kan besparen dan doe ik het - ik hou van de sale en met de hamsterweken sla ik mijn slag. Zo ook met gehuurde fietsen. Bij de NS kan je een fiets huren voor 3,15 voor 24 uur! Ok, geen versnellingen maar des te beter voor mijn benen. Hard trappen tegen de zeewind en tegen de heuvels op fietsen in de Veluwe. Fijne dagen heb ik gehad -  ik had een perfecte wolkjesdag aan zee - een aantal kringloopwinkels bezoeken - ik zag na een hele dag fietsen een wild dier, een zwijntje met 4 kleintjes - bezocht ik het Kröller-Müller Museum - frisse lucht inademen - vriendelijke Belgische oudjes - het oh zo mooie art deco gebouw van studio Kootwijk - na vele fietsuurtjes een grote pannenkoek eten, yum!

18 opmerkingen:

  1. Een fiets huren voor 1 dag en dat voor € 3,15? Dat is niet duur zeg. Mooie foto's trouwens. Ik heb ook weer zin om naar de Veluwe te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Wist niet dat zo'n OV-fiets zo goedkoop was joh. Wel ideaal als je zoals jullie afhankelijk bent van het OV. Mooi is het daar bij Kootwijk hè? Ik ga daar ook graag naartoe :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet wel een abonnement aanschaffen voor 7,50. Ook niet zo duur:-)

      Verwijderen
  3. Gaaf zeg! Wat tof dat je een wild zwijn met kleintjes gezien hebt! Wauw! Ik vind Callantsoog ook heel leuk trouwens, ik heb daar familie wonen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk Callantsoog! Fijn dat je familie hebt wonen, lekker dichtbij zee.
      Als stadsmens kom je niet zo vaak 'wilde' dieren tegen - extra leuk!

      Verwijderen
  4. Goede tip van die fietsenhuur! Wat een mooie plaatjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn om weer wat bij je te lezen!
    Fijne dag nog,
    groetjes,
    Liza

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, mooie foto's. Voel me weer even bevoorrecht dat ik hier op de mooie Veluwe mag wonen en geen fiets hoef te huren maar gewoon mijn eigen fiets kan pakken en hier even naar toe kan fietsen. Wat dan overigens maar weer heel weinig gebeurt, misschien wel omdat het zo gewoon is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik snap het. Als het binnen handbereik is dan wordt het weer vanzelfsprekend. Ik heb hetzelfde met de zee, ik woon er best dichtbij maar ik ga niet zo vaak. We moeten beide vaker doen :-)

      Verwijderen
  7. Hei Heis :)
    Een OV-fiets is zo fijn :) Ik heb er ook een abonnement op, echt ideaal. Vooral als mijn fiets weer is gejat :( Het Kroller-Muller museum is echt een van mijn lievelingsmuseu, wij gingen vroeger altijd één keer per jaar naar de 'witte fietsen' (zo noemden wij dat altijd). X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt:-(. Wordt je fiets vaak gejat? Jaaaaa, de witte fietsen:-D

      Verwijderen
  8. Daar is het zwijn stukke beter op te zien dan op die foto die je me eerder stuurde met een zwarte vlek ergens verscholen. Rara herken het zwijn ;) Indrukwekkend beest hé! Jullie zijn wel uit de buurt gebleven?? X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik nam de risico om dichterbij te komen om voor jou goede foto's te maken ;-). Lijkt wel een zwart duiveltje ofzo

      Verwijderen
  9. Oh Kootwijk, dat ik daar nog nooit geweest ben snap ik gewoon niet, het staat al zooooo lang op mijn lijstje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb ook nog steeds geen rijbewijs, binnenkort ga ik beginnen met lessen nemen (houd ik mezelf voor). Maar met het ov kom je ook een heel eind!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo, das goedkoop. In Parijs was ik wel 20 euro kwijt geloof ik aan een paar uur. Maar goed dat is dan Parijs. Heerlijk trouwens de OV fietsen he! Ik Utrecht gebruik ik er ook wel eens eentje Superhandig! Heb je het naar je zin gehad daar? Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo