28 april 2015

De Grote Jacht

27 april - De grote Jacht. Oftewel Koningsdag.
Het begint natuurlijk met het Grote Plan - welke vrijmarkten ga ik dit jaar bezoeken? Kies ik voor een grote stad waarbij het centrum één grote vrijmarkt is? Of meerdere dorpjes waar de prijzen klein zijn? Ik koos uiteindelijk voor Rotterdam - voor mij de eerste keer!
Ik stippel de meest efficiënte route, verzamel kleingeld, de grote rugzak gaat mee en fijne loopschoenen aan. Met kriebels in mijn buik ga ik op jacht!
En na uren turen op de grond - vond ik een paar kinderboeken, een tijdschriftenrek, een vaasje en een rode lamp met een klem. Het lampje is een geluksvondst. Het was al vrij laat - uurtje of 14 toen ik het vond. Mijn ogen zagen het, hartkloppingen, mijn handen klauwde naar de rode lamp en ik riep meteen - wat is je prijs. Een instagrammer attendeerde me dat een lamp is van de Hala Zonneserie! Lucky me. Wat heb jij op de vrijmarkten gekocht?

On Kingsdag I found a little vase, some childrensbook, magazine rack and a awesome lamp. It's a Hala lamp. Lucky me!

9 opmerkingen:

 1. lucky you! (en dit is weer zo'n duidelijk voorbeeld waarom een blogje zoveel leuker is dan 1 instagram fotootje. Door je tekst erbij leef ik helemaal met je mee!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) dank je wel voor je lieve woorden, dan moet ik mijn japantripje eindelijk een keer op de blog zetten.

   Verwijderen
 2. Fijn he die vrijmarkten op Koningsdag, volgend jaar ga ik er ook écht werk van maken (vroeg op en alles). Dit jaar kwam ik terug met een aantal gebloemde theekopjes (waarvan ik de mooiste gratis mee mocht nemen omdat ik alleen een briefje van 10 had en er niet gewisseld kon worden, score!). En een rozenschilderijtje voor aan mijn vintage-bloemen-muur, yay.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, goede koopjes! En gratis spullen - you score! Heerlijk de vrijmarkten. Ik wou dat ik een helicopter had. Meerdere steden in een dag, hahaha. Ik heb wel veel geluk had, voorgaande jaren was het heel mager. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar je vintage-bloemen-muur:-D

   Verwijderen
 3. Wat een leuke vondsten! Die lamp is heel stoer, met dat soort accenten vind je ze niet veel. Ik heb ook goed gescoord! Zou eerst naar Utrecht gaan, maar door autopech ben ik in Amersfoort gebleven (en dan in de wijken, niet in het centrum). Heb hele stapels kinderboeken, boeken met kunstplaatjes en voor mijn ouders een leuk tuinbeeld. Normaal vind ik nooit wat, maar hier hadden ze serieus leuke spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yeah! Fijne buit heb jij gescoord! Amersfoort lijkt me ook een goede stad om mooie spulletjes te vinden. Ik denk dat er veel mensen wonen die boven modaal verdienen en het is een oude stad, tenminste dat denk ik.
   Ik hoorde van andere mensen dat Utrecht tegenviel, het is goed dat je in Amersfoort bleef:-)

   Verwijderen
 4. Heerlijk! Een vrouw naar mijn hart. Ook ik heb veel gescoord en het fotograferen van al die pareltjes zal enkele dagen in beslag nemen... Ik vind vooral (ook) je foto's leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, dat mijn foto's leuk vindt:-). Wat een fijn gevoel geef het als je tussen de grote bergen spullen, heel veel moois eruit hebt gevist. En dan mooi plekje zetten in je huis!

   Verwijderen
 5. Wat een geluk! Ik vind ook je bos bloemen erg mooi samengesteld...

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo