20 november 2013

Rissa's eenpans ovengerecht van bieten en peertjes

Deze maand is mijn tijdelijke verslaving - bieten! Afgelopen week maakte ik een carpaccio en nu maak ik er een ovengerecht van. Gebaseerd op een voorgerecht uit het kookboek van Het voedselzandloper van Pauline Weuring - iedereen heeft het boek, volgens mij? Maar aangepast door mijn mede superontwerpster Rissa. Volgens het originele recept maak je dunne plakjes van bieten, peertjes grillen, een beetje rucola, blauwe kaas, walnoten en een dressing van witte wijnazijn en walnootolie. Rissa maakte een eenpans ovengerecht van, heerlijk!

Voor 3 personen
4 bieten
4 peren
een stuk blauwe kaas
een handje walnoten
een zakje rucola
olijfolie

dressing
1 eetlepel frambozenazijn
1/2 eetlepel honing
1 1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterd

Was de bieten en peren. Snijd de bietjes in plakken van ongeveer 1/2 cm, en halveer ze nog een keer. Snij de peren in parten en haal het klokhuis eruit.

Doe de bieten en peren in een grote ovenschaal, besprenkel ze royaal met olijfolie. Hop, in de oven op 200 graden - 45 minuten. Hussel het tussentijds even door elkaar.

Maak de dressing. Meng de dressing door de rucola.

Verdeel een beetje rucola over het bord. Een schep geroosterde groenten en fruit. Verkruimel de blauwe kaas over de geroosterde bieten en peren. Garneer het met walnoten.

Eet smakelijk!



16 opmerkingen:

  1. Wauw dat ziet er echt superdeluxe en lekker uit! Ik ben ook dol op bietjes! (Ik houd zelf alleen niet echt van blauwe kaas). Dit kan zo in een chique restaurant geserveerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh dit ziet er lekker uit!!
    Ga het ook eens proberen :).
    Thanks voor het delen!

    X Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmm het water loopt in mijn mond, heerlijk lijkt me! Ik hoor meerdere mensen over dit boek, was mij niet bekend. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. boek is vooral heel fijn voor toetjes, bijgerechten en tussendoortjes. De hoofdgerechten zijn niet echt spannend.

      Verwijderen
  4. Mmm, helaas zijn onze bietjes net alweer op!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me een erg lekker voorgerecht! Goed bedacht om er een ovengerecht van te maken:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben echt gek op bietjes, ik onthoud dit recept! Ik maak heel vaak bietjesstamppot: met kaasblokjes, appel en wijncervelaat. Ik krijg er alweer zin in :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nog 4 bieten over dus ik ga bietjesstamppot maken! Klinkt lekker, mmmmm.

      Verwijderen
  7. Wat heb je dit mooi gefotografeerd! Vroeger vond ik bietjes echt verschrikkelijk, maar sinds een aantal jaren ben ik om. Het is heerlijk in de couscous, maar dit lijkt me ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja, in couscous lijkt me ook heerlijk. Ik was ook niet zo van de biet, iets te aards. Maar in combo met iets zoets erbij, heerlijk!

      Verwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo