2 december 2013

paprika's gevuld met quinoa

Alweer een gerecht in de lijn van de voedselzandloper - ik let nu namelijk weer op wat ik in mijn mond stop. Ik ben op mijn allerdikst en ik ben niet eens zwanger.
Dat krijg je er van als je opgegroeid ben met een Chinees restaurant. Ik kon zo naar de keuken lopen en een loempia bestellen. Ik at gewoon waar ik zin in had - heel vaak-  en dat resulteert naar een bedroevende cijfer, een 8 en een 2. Ja, tweeëntachtig oftewel 82 kilo! O jee, O nee!
Ik heb geen zin in een zomer met schurende bovenbenen. Tijd voor verandering! Ik schrap alle slechte koolhydraten, gefrituurd eten en ik ga meer bewegen - en nu echt! Ja, echt! En mijn nieuwe mantra wordt  - Yes I Can - Yes I Can  - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can - Yes I Can

De paprika's zet ik een half uur in de oven voordat ik ze vul met quinoa. Ze worden zoeter van smaak, daar hou ik wel van. Maar als je niet veel tijd hebt, skip de oven en vul de rauwe paprika met quinoa - lekker knapperig!
P.s Vinden jullie het leuk dat ik gezonde gerechten met jullie deel?
Voor 2 personen
100 gram quinoa
4 grote paprika's
een bakje champignons
1 teen knoflook
1 ui
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
snuf zout 
snuf peper
olijfolie
een beetje feta, eventueel

verwarm de oven voor op 180 graden

snij de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten

zet de paprika's op hun 'kont' in de ovenschaal

als de paprika's niet blijven staan, snij je een heel dun plakje van de onderkant af

bak de paprika's een half uur in de oven

kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking

versnipper de ui, snij de champignons kleine stukjes/plakjes en pers de knoflook uit

verhit wat olijfolie in een pan en bak even de ui en knoflook zacht, voeg de champignons en de gedroogde kruiden toe

bak een paar minuten totdat de champignons wat zachter worden

meng de quinoa met het champignons in een kom en breng het geheel op smaak met peper & zout

haal de paprika's uit de oven en vul ze met het quinoa-mengsel en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven

serveer de gevulde paprika's met een beetje feta er bovenop
Lekker met een frisse salade, of plakjes komkommer

17 opmerkingen:

  1. hoi, wat goed van je dat je meer gaat bewegen. Ik heb nu ook met iemand afgesproken om wat sportiefs te gaan doen anders lukt het mij echt niet. Dat je gezonde gerechten deelt vindt ik erg leuk. Groetjes en succes met je plannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, leuk! Alleen liefst wel hele makkelijke recepten, haha.

    Ik ben ook gestopt met suiker - bijna met koffie - en zvm met slechte koolhydraten. Ik viel heel snel 2 kg af maar het is er gewoon weer bijgekomen, grrr. Blijven opletten dat je ook niet gewoon heel veel gezond gaat eten dussss.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige timing kan ik wel zeggen, ik heb zojuist puntpaprika's gehaald en gewone paprika's dus ga deze zeker proberen. Dus ik vind het heel erg leuk dat je gezonde recepten deelt want ook bij mij doen we ons best.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo dit ziet er heerlijk uit! Wat mij betreft: graag recepten delen!
    Wat ben je goed bezig zeg. Yes you can! Yes you can! Yes you can!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja hoor, zeker weten! Kom maar op met die inspirerende gezonde receptjes!!
    Goed hoor, dat je bewust bezig bent met wat je eet. Keep up the good work, je kunt het!

    Groetjes,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jaa ik vind het heel leuk om de recepten zo te lezen en zien! Het boek staat wel op mijn lijstje maar ach zoals dat met beginnen om te sporten..... daar moet je even het juiste moment ofzo voor vinden :)
    Succes met de kilootjes YES YOU CAN GIRL!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Of course you can....alleen het is levenslang. Ik spreek uit ervaring! Dus gezond eten en lekker eten, kan echt samen gaan ;-)
    Je recepten zijn altijd welkom, vind ze leuk en erg smaakvol.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er lekker uit hoor! Ik houd van gevulde paprika's en ook ik moet echt drastisch wat kilo's kwijt. Tot nu toe is het alleen nog niet echt een succes, want alle decemberzooi kijkt staart me steeds vanuit de schappen aan. Iets minder dus, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk hoor die je receptjes die je met ons deelt. Aan je motivatie kan het niet liggen hoor, volgens mij gaat dat h e l e m a a l goedkomen met je. Wat dapper ook dat je je kilootjes met ons deelt. En Heis inderdaad: you can!!!
    Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zeker! Ik heb het kookboek van de Voedselzandloper op mijn verlanglijstje staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha ik mag hier niet om lachen maar je bent hilarisch. Zo herkenbaar ook. Dat schurende beentjes, wat een rotgevoel zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gezonde recepten zijn altijd welkom! And, YES YOU CAN :D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lijkt me heel lekker: Beetje Feta - Paprika is echt een wondercombinatie. Het boek van de Voedselzandloper is een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hee dat ziet er goed uit!
    Weer een idee wat ik met quinoa kan doen, vind ik altijd zo lastig ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmm feta, mijn favoriet! En ik heb nog quinoia staan, dus dit probeer ik snel eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. JA JA JA!!! Delen maar die gezonde gerechten :-) En zeker met die prachtige foto's die jij ervan maakt. Ik sta op dit moment stil op de 8 en de 0 (ik kom van de 8 en de 7...), maar wil naar de 7 en de 2. Nog even te gaan dus. Maar, goed bezig Heis!! Way to go! x

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo