11 maart 2014

Boek review: Naaien & Stikken

Het duurde even maar eindelijk weer een post van mij. Mijn oude laptop van 6 jaar (!) werkt niet zo goed mee. Volgens mijn broertje aka computernerd is dat al erg oud. Maar eindelijk een review van het boek Naaien & Stikken van Tessa Evelegh.


Een paar weken terug vertelde ik dat ik een simpel mannenschort had gemaakt tijdens een workshop geoganiseerd door Tirion. Ik maakte het schort niet alleen maar werd goed geholpen door de medewerkers van de Textielstad. Ik was als eerste klaar dus ik had genoeg tijd om even snel in het boek te bladderen. Wat me meteen opvalt zijn de mooie plaatjes! In de meeste naaiboeken ben ik een beetje teleurgesteld in de voorbeeldfoto's die erin staan - ze zijn vaak een beetje uit de mode. Ik ben namelijk zo'n mens die mooie beelden nodig heeft om mezelf aan te werk zetten om iets te maken. Bijna bij alle projecten denk ik - Ja, dat wil ik ook maken! Nu, naar de stad om stof te kopen!
In het boek staan vele klassiekers zoals een simpele zijden hemd, een kokerrok, een colbertje enzovoort. Kledingstukken die iedere vrouw in haar kast moet hebben hangen. Maar er staan ook een aantal projecten in voor je huis, je man of voor je kleine meisje. Voor de iets ervaren naaisters is dit een ideaal boek. Voor de beginner kan ik er nog niet iets over zeggen. Ik - beginner - ga binnenkort het schort met ruches maken voor mijn schoonmoeder die begin april jarig is. Ik laat jullie weten of het me gelukt is!
Het boek bevat heldere instructies over de naaimachine, materialen en het werken met patronen. 30 prachtige, tijdloze patronen voor bijvoorbeeld een tuniek, kokerrok, zomerjurk of blouse. Het boek heeft een mooie harde kaft en ligt ook lekker in de hand. Naaien & Stikken is te koop voor 24,99. Leuk kadootje voor al je creatieve vriendinnen!

Tirion was zo aardig om mij de werkbeschrijvingen van de schorts op te sturen.
Kan je al goed overweg met de naaimachine, en wil je de snoezige variant maken met ruches? Klik hier voor de werkbeschrijving.

8 opmerkingen:

 1. Niet alleen de plaatjes in het boek zijn mooi, jij hebt ook prachtge plaatjes geschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, welkom terug :) Ik wou dat ik kon naaien, ik denk dat als ik het zou kunnen ik hele mooie kleren zou maken. Maar ik kan het niet, krijg altijd ruzie met de naaimachine...
  Dus respect voor je mooie schort! En succes met de ruches!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk. Ik heb precies hetzelfde bij van die tijdschriften over naaien, vaak zijn ze zo ouderwets. Maar dit boek ziet er helemaal niet zo uit, dat topje op de laatste foto is ook erg mooi. Toch jammer dat ik totaal niet over weg kan met dat machine ding :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een supermooie foto's weer! En die schaar is zo gaaf!!! :D Ik heb al vaker getwijfeld om een naaimachine te kopen en het allemaal eens te proberen maar heb het tot nu toe nog steeds niet gedaan hihi. Het blijft bij af en toe een zoompje leggen op mn moeders naaimachine ;)

  Hele fijne dag meis!

  Veel liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk weer wat te lezen van jou. Wat ziet het er goed uit. Ik trek ook regelmatig de naaimachine uit de kast voor allerlei kleine projecten, maar ik zou ook wel eens wat vaker een rokje of jurkje willen maken. Wie weet...
  Succes en tot horens,
  groetjes,
  Liza

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's! Het boek lijkt me ook erg leuk. De meeste patronen die ik nu gebruik haal ik van blogs. Maar dat ouderwetse vind ik ook wel eens jammer, dat heb je ook heel sterk met tijdschriften met brei- en haakpatronen. Altijd weer modellen en kleuren van 20 jaar terug en dan foto's die uitblinken in truttigheid. Daar krijg je dan weinig zin van om aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf, ik zou ook zo graag willen kunnen naaien, maar haken blijkt al een onmogelijke opgave, haha!

  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award, dus als je het leuk vind? Op mijn blog staan de vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel benieuwd naar je resultaat, je schoonmoeder gaat vast blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo