28 februari 2014

Naaien & Stikken workshop

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd door Tirion voor de lancering van het boek - Naaien & Stikken van Tessa Evelegh. De lancering bestond niet alleen uit een praatje maar we gingen ook iets vervaardigen uit het boek - een keukenschort! Het enige wat ik kan maken op de naaimachine zijn kroellieboelie's - kleine vierkante zakjes met kattenkruid - voor het dierenasiel waar ik vrijwilligerswerk doe. Dus ik was heel benieuwd of ik op het einde van de dag mijn eigengemaakte schort kon dragen.
De workshop werd gehouden bij het Textielstad - een zelfmaakmode winkel. Een verborgen juweeltje in Tilburg! De stoffenmarkt in Utrecht valt helemaal in het niets met de hoeveelheid en de verschillende stoffen die Textielstad te bieden heeft. Maar je hoeft niet helemaal naar Tilburg om stof te kopen, ze hebben ook een webshop!

In de ochtend, met 14 andere bloggers ging iedereen plezierig aan de slag. Ik was een beginner en ik maakte een simpel schort. De gevorderden maakte een vrouwelijke variant met ruches - heel snoezig! Gelukkig werd ik geholpen door de aardige behulpzame werknemers van Textielstad, anders had ik het niet af gekregen. Maar het is me gelukt - schouderklopje voor mezelf! Het was een hele fijne zaterdag - kwebbelde dames en ratelende naaimachines op de achtergrond. Dank je wel Tirion en Textielstad voor de leuke dag. Jullie hebben me aangestoken met het ik-wil-mijn-eigen-kleren-maken virus! Morgen een uitgebreid review over het boek - Naaien & Stikken.

14 opmerkingen:

 1. Oh, daar komt dat leuk schort vandaan dat je vriend laatst aanhad :-)
  Je moet alles een keer geprobeerd hebben en je ziet een nieuw verslaving erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om de workshop zo in foto's terug te zien! Ik heb een gezellige dag met je gehad :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!!
  Het ziet er heel gezellig uit, en leuk je weer een te zien ;).
  Fijn weekend!

  X Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prof uit Heis! En wat een mooie foto's, leuk dat vogelschaartje met die speldjes zo gestyled. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je daarvoor bent uitgenodigd Heis! Ik vind het echt knap dat je een keukenschort hebt gemaakt, tof hoor! En knap ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk joh! Enne dus als echt Tilbo nog nooit gehoord van textielstad..... Nu ben ik ook niet zo'n held met naaimachine (beetje troeliewoelie? niveau idd :) maar toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet het er superleuk en gezellig uit! En had je schort al op Instagram voorbij zien komen, big big like :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk he om zo'n dag mee te mogen maken, ik heb het ook erg naar mijn zin gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeel erg leuk! Waaauw als ik die stofjes zie begin ik spontaan te kwijlen… Ik vind je schort trouwens echt heel tof, goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk schort heb je gemaakt! :D Ik zag hem al op instagram voorbij komen. Eigen kleren maken is leuk om te doen hoor ;-) Vooral als je dan vragen krijgt van mensen waar je je kledingstuk gekocht hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen Heis. Je mag erg zeker trots op zijn! Wij vonden het ook erg gezellig en fantastisch om aan het einde van de dag alle leuk creaties te zien! Voor herhaling vatbaar wat ons betreft. Veel plezier met je schort.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben benieuwd naar de review. Ik heb vanochtend voor het eerst in lange tijd een lap stof op de markt gekocht. Ik ga me wagen aan een rok.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo