12 februari 2014

Op zoek naar een keukenhulpje

Toen ik de regenboogsapjes zag op de blog van De Groene meisjes en Ikbenirisniet wilde ik een slowjuicer. En na het zien van een filmpje van Hurom wat je nog meer kan maken dan alleen sapjes - verse noedels en sorbets - wilde ik des te meer! Ondertussen heb ik ook alle filmpjes gezien van John van discountjuicers bekeken - I love the juice offs.
Misschien moet ik even vertellen wat een slowjuicer is - een slowjuicer kneust en perst groente en het fruit op een langzame manier, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Maar de apparaten zijn duur - minimaal 200 euro. En als er een flink prijskaartje aan iets hangt ga ik altijd grondig op onderzoek.

Winkelmedewerkers raken altijd in paniek als ik met mijn vingers aan de dure apparaten zit. Maar je moet toch weten of het lekker in je hand ligt qua gewicht, en hoe de onderdelen zijn afgewerkt enzo.  In de Bijenkorf en de grote kookwinkels verkopen ze alleen juicers van Versapers. Bij de tarwegraskoning in Amsterdam hebben ze een grote selectie aan juicers van verschillende merken. En bij slowjuice.nl organiseren ze regelmatig demonstratie dagen - hou hun facebook pagina in de gaten. En afgelopen weekend was er zo'n dag. Op weg naar Amsterdam maakte ik een tussenstop in Naarden. Het was fijn, ik zag een aantal verschillende apparaten aan het werk. Ja, ik neem mijn onderzoek heel serieus! Mijn keus is al gevallen op horizontale juicers omdat je naast sapjes ook andere dingen kan maken en  het schijnt dat bladgroentes beter doen. Mijn bevindingen op horizontale juicers tot nu toe.

Voor mensen met een hoog budget - met de Angel en de Greenstar kan je het meeste sap uit groente, fruit en tarwegras persen dankzij hun dubbele persschroef. Maar de Greenstar lijkt op een vliegend witte ruimteschip en de Angel een industrieel RVS hondje. Beide zijn ze BPA vrij. De prijzen beginnen vanaf 490 euro.
De goedkoopste horizontale enkele pers juicer is de Matstone standaard voor 229 euro en de advanced voor 249 euro. Het verschil tussen de standaard en de advanced zit in de bijgeleverde zeef en vijzel. Deze zijn bij de Matstone advanced slowjuicer van een nieuw en krachtiger materiaal, Ultem gemaakt. En de vijzel heeft een extra verstevigde roestvrijstalen ring.
Tijdens de demonstratiedag van Slowjuice merkte ik wel dat de onderdelen iets grover waren afgewerkt en dat bij een aantal onderdelen een siliconen ring miste. Geen idee of het ook iets zegt over de prestatie. Maar een vriendin van me is heel blij met haar apparaatje, tot nu toe heeft hij haar elke dag een shotje tarwegras voorzien. En natuurlijk andere sapjes. Het apparaat heeft ook een soort van retro-look wat ik wel waardeer.
10 jaar garantie op de motor en 2 jaar op de onderdelen.

De Oscar Neo DA-1000 - horizontale enkele pers juicer voor 329 euro. Deze apparaat verschilt met andere slowjuicers met de aanpasbare sapknop die strakker of losser gedraaid kan worden, kan je zelf bepalen hoeveel pulp er in het sap terechtkomt. Bij de tarwegraskoning heb ik eentje gezien en vond het een beetje plomp apparaat. Helaas niet uit elkaar gehaald om beter te bekijken. Maar ik zag online een roze variant en ze hebben wel de langste garantie!
Namelijk 20 jaar op de motor, 5 jaar op de onderdelen en BPA vrij.

De Hurom GD - horizontale enkele pers juicer voor 329 euro. De vulopening is iets groter dan de Matstone en de Oscar. Alhoewel dit geen snellere persing oplevert, maakt dit het werken met de slowjuicer wel makkelijker.
10 jaar garantie op de motor, 2 jaar op de onderdelen en BPA vrij.

Sana - horizontale enkele pers juicer voor 389 euro. De sana - volgens mij onder het merk Omega - is speciaal ontworpen voor de Europese markt. Heeft een iets grotere vulopening dan de andere juicers. Terwijl de andere juicers plastic opvangbakken heeft, zijn die Sana van glas en rvs. En nog een kleine verschil - de vulschacht bestaat uit 1 geheel terwijl de andere uit 2 onderdelen bestaat. Werkt net zo goed als de Omega, Oscar en de Hurom maar je betaalt meer voor het luxe design en de extra's.
10 jaar garantie op de motor, 5 jaar op onderdelen en geheel BPA vrij


Omega 8006 - horizontale enkele pers juicer voor 339 euro. John van discountjuicers is er laaiend enthousiast over. Het merk Omega wordt voornamelijk in Amerika verkocht. Het leuke is dat het witte model geheel uit witte onderdelen bestaan.
10 jaar garantie op de motor.

Allen hebben ze hulpstukken om pasta, noedels en broodsticks te maken. Sommige hebben er 6 en andere weer 4. De Oscar, Omega, Sana en Hurom komen uit dezelfde fabriek en werken allemaal volgens mij net zo goed. Het is gewoon een kwestie van smaak welke apparaat je het mooist ziet staan in je keuken. Mijn keuze gaat voorlopig naar de Sana. Ik ben nog even aan het sparen. Dus voorlopig blijf ik kijken naar het promotiefilmpje van Hurom.
Heb je nog tips voor mij of zelf een Matstone, Hurom, Oscar of een Sana in je keuken staan? Vertel me over je ervaringen!

14 opmerkingen:

 1. Holy Moly, wat een prijzen...Ik sla voorlopig nog even over, misschien worden ze ooit wat goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn wel duur ja:-(. Voorlopig geen dure schoenen meer kopen ;-)

   Verwijderen
 2. Hihi, de goedkoopste horizontale enkele pers juicer, man wat een mond vol :) Wel goed dat je zo uitvoerig onderzoek doet. Ik moet mezelf dat altijd helpen herinneren, omdat ik in mijn enthousiasme vaak iets NU wil kopen :)
  Ze zijn wel ontzettend duur zeg. Maar goed, als je ze echt gebruikt haal je dat er vast uit. Vooral als je er ook nog eens pasta enz. mee kunt maken. Ik ben heel benieuwd welke het gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, het liefst had ik gisteren al een slow juicer:-). Ze zijn wel heeel duur. Maar ik ga vanuit dat ik de komende 10 jaar sapjes pers. Dan is is ongeveer 35 euro per jaar basis. Dan lijkt het een koopje;-)

   Verwijderen
 3. haha jeemig joh je bent er echt helemaal ingedoken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slim gerekend! Klinkt goed, als je hem hebt mag je vertellen hoe gaaf het is ;) Ik heb net een ouderwetse sapcentrifuge van iemand gekregen, vind ik ook al heel gaaf en ik ga morgen gelijk uit op bleekselderij! (? ofzo, wat stop je erin eigenlijk...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja! Ik ben benieuwd naar de smaak van bleekselderij:-). En tuurlijk, als ik de slowjuicer in huis heb staan blijf ik jullie lastig vallen met sapjes enzo:-)

   Verwijderen
 5. Wat een keus in juicers! Ik zou echt serieus niet weten wat ik zou moeten kiezen. Denk je dat je al snel genoeg gespaard hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer mijn vriend te manipuleren dat hij verse sapjes lekker zijn voor een goede start in de ochtend:-). En ik ben binnenkort jarig - over 3 maanden ofzo.

   Verwijderen
 6. Heerlijk vind ik dat om me helemaal te verdiepen in een product als ik iets op het oog heb. Vergelijkingssites, reviews, testen etc. Die sana zou hier ook mooi op mijn aanrecht staan Heis! Ik maak nu groene smoothies voor mijn dochters in de blender met verse spinazie en ze trappen er in hoor als ik zeg dat ike r groene druifjes in heb gedaan. Erg he? Je moet toch wat als moeder om je kinderen van de broodnodige vitamines te voorzien. Ik dacht dat groene smoothies niet lekker zouden zijn maar het gekke is dat je het niet proeft, het is echt heerlijk! Dus ja, ik begrijp je heel goed dat je zo'n slow juicer wil hoor! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je kindjes in de maling nemen:-), zou ik ook doen!
   Helaas zie ik niet zoveel reviews over de Sana omdat het een nieuw product op de markt is. Maar iemand moet de eerste zijn:-)

   Verwijderen
 7. Hihi wat een leuk mens ben je toch. Zie je al helemaal staan in de winkel, en terecht inderdaad! Klinkt (leest) als een uitvoerig onderzoek wat je verricht hebt. Ik zou er ook wel eentje willen hebben, maar voor deze prijzen laat ik dat toch echt ff staan. M'n eerstvolgende dure keukenapparaat gaat (naast een nieuwe koelkast) toch echt een geweldig espressoapparaat worden =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja! Als ik graag koffie dronk had ipv een slowjuicer een espresso apparaat gehaald! Wat voor 1 zou je halen als je budget je toeliet:-)

   Verwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo