13 februari 2014

Ik wil een oud kasboekje winnen

Nu ik in alle ernst voor een slowjuicer aan het sparen ben - zie vorige uitgebreide (!) post. Moet ik toegeven dat ik niet zo goed ben in beknibbelen - heel slecht zelfs. Ik denk heel vaak in termen - nu, nu, nu kopen! Het bijhouden van je uitgaves is een goed plan om dichter bij je doel te komen. Een kasboek geeft je meer inzicht in je uitgaven en vaak is dat al genoeg om minder uit te geven.
Ik vond een ouderwets kasboekje in een boekhandel die ermee stopte. Hij had een partij oude schriften en daar zaten een paar kasboekjes bij. Ik weet dat de meeste mensen hun administratie op de computer bijhouden. Maar hou je van oude spulletjes en met de hand schrijven - kun je dit kasboekje met schriftje winnen. Iedereen mag meedoen, het enige wat je hoeft te doen is een berichtje schrijven dat je meedoet. Op 20 februari trek ik een lootje.

28 opmerkingen:

 1. Wat leuk. Én handig! Een beetje inzicht in wat er door dat gat in m'n hand glijdt, zou helemaal niet gek zijn. Ik doe mee!
  Zal 'm ook even delen op mijn blog.

  Groetjes,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou graag meedoen. Ik vind hem echt prachtig. En aangezien ik eigenlijk meer van papier dan digitaal houd, wil ik hier mijn overzichten wel in noteren. Mooie foto trouwens. Groet kristel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Kristel. Ha, ik vind het zelf bijna te mooi om in te schrijven;-)

   Verwijderen
 3. Ik denk dat ik mijn geld moet gebruiken voor een nieuwe bril - ik las telkens maar 'kaasboekje' en vroeg me al af wat dat was... Tot ik de foto zag, duh! Ziet er mooi uit zeg! Ik hou ook liever mijn administratie bij op papier. Voelt tocht wat... overzichtelijker vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk. Ik ben ook meer van het papier dan digitaal.
   En sparen voor een nieuwe bril :-), yesssss

   Verwijderen
 4. Oh wauw, wat een mooierd! En ik herken jouw 'probleem'. Als ik iets moois zie denk ik ook gelijk: JA HEBBEN! Daarna volgt vaak: ...maar heb ik het nodig? En heb ik er wel geld voor? Maar na vijf minuten heb ik mezelf er van overtuigd dat ik er spijt van krijg als ik het niet koop, dus dan neem ik het toch maar mee haha. Maar ik doe graag mee met je kasboek-winactie, want ik kan wel een beetje duidelijkheid en overzicht gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed zo! Je werkt toch in Rotterdam?
   Het winkeltje - waar ik het boekje heb gevonden - is nog open deze maand en dan is die voor altijd weg:-(. dus als je in de buurt ben
   http://versbeton.nl/2014/02/kantoorhandel-landegem-mensen-staan-versteld-van-zoveel-vertrouwen/

   Verwijderen
 5. wat een schattig boekje, doe graag mee hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk en het ziet er gewoon al gezellig uit. Ik doe graag mee!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed idee. Ik heb het vorig jaar ook eens geprobeerd, maar faalde er goed in :) Pff discipline he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk boekje! Ik heb zelf al een berg boekjes voor dit soort dingen, dus ik doe niet mee met je winactie. Ik denk juist dat het bijhouden op papier van je inkomsten/uitgaven meer overzicht biedt dan alles digitaal bijhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook hier al een boekjes c.q. schriftjes-verslaafde, dus ik doe niet mee maar mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! Ik doe mee! Al was het alleen maar omdat ik ook nog zo graag naar die winkel wilde maar het er niet van is gekomen ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooook, verliefd!!
  Ik doe zeker mee!
  Zou fijn zijn omdat wij ook aan het besparen zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heeel erg leuk!! Ik ben dol op notitieboekjes, mooie schrijfboekjes en papier! Ik hou er niet van om alles digitaal te doen. Met zo'n mooi oud spaarboekje zijn de financiën een feestje haha!

  Je hebt wel een prachtig doel om voor te gaan sparen! houd je je uitgaven nu ook bij in zo'n mooi kasboekje? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb natuurlijk nog een boekje:-). Nog niet ingeschreven omdat ik te mooi boekje vind maar boekjes zijn er om in geschreven te worden!

   Verwijderen
 13. super leuk! ik ben al zolang op zoek naar zoiets...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja dat is leuk! Ik doe mee :) En je '7 jaar samenpost' was ook leuk!! Ik herinner me nog dat dat speelde, lang lang geleden ;) lief!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh die is leuk! Ik doe mee, ik vind schrijven toch veel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke nostalgie... geweldig.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb echt totaal geen inzicht in mijn inkomsten in uitgaven. M. houdt alles altijd netjes bij in een excel bestand, daar kijk ik heel af en toe wel eens in. Succes met sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat schattig! Echt superleuk! Ik doe alleen niet mee want ik weet zeker dat ik te lui zal zijn om er ook maar iets in te schrijven haha, dat zou zonde zijn dus ik gun het een ander :)
  Ik heb je trouwens wel genomineerd voor de Liebster award! Kijk maar even op mijn blog voor de vragen en de regels, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wat leuk zeg! Lijkt me heerlijk, uitgaven &inkomsten met de hand bijhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Heisa,

  Ik zou graag mee willen loten, ik gebruik nu een tamelijk onhandig boekje om mijn financien bij te houden, omdat ik maar geen mooie kan vinden. Deze ziet er mooi en goed uit!!!

  Fijne avond,
  Fooky

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Fooky,
   Leuk dat je meedoet. Even duimen:-)

   Verwijderen
 21. Haha, grappig boekje! Leuk om eens lekker oldschool te doen :D Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo