25 februari 2015

Slowjuicer is magical

Slow juicen is HOT. Of is het nu in 2015 misschien al een NOT. Want ik word zelfs moe van al dat healty gedoe. Soms wil ik gewoon een glas cola drinken met veel ijs. Maar alsnog vind ik mijn slowjuicer een geweldig apparaat. Hij perst gewoon sap uit groente en fruit! Ik heb al een uitgebreid blogpost geschreven over mijn zoektocht naar de perfecte slowjuicer - klik hier
Het is bijna een jaar geleden dat ik mijn juicer heb gekocht. Ik wilde eerst een Versapers maar na het zien van een promotiefilmpje van Hurom wilde ik een horizontale slowjuicer. Maar wat zijn die krengen duur! Ik koos uiteindelijk voor de Sana Juicer by Omega. Gekocht bij slowjuice.nl vanwege de 10 procent korting - scheelt toch iets. Mijn juicer kan naast persen ook vermalen. Een paar stukjes bevroren banaan in het apparaat en je krijgt bananenijs! In de zomermaanden heb ik heel veel peren- en mango sorbets gegeten. Ook maak ik mijn eigen amandelmeel - want in de winkel is dat wat aan de prijzige kant. Je eigen specerijen en kruiden mixjes maken is ook een eitje. Alleen in een redelijke hoeveelheid, een eetlepel komijn vermalen gaat niet werken. Ik heb zelfs verse pasta gemaakt!
Ik had gedacht dat ik mijn juicer elke dag zou gebruiken maar dat is niet zo, om de dag ongeveer. Dat heeft te maken met mijn loomheid. Je moet de groente en fruit eerst goed wassen en dan in kleine stukjes snijden - ongeveer mondformaat. Dan pas wordt het langzaam geperst door het apparaat. Als dat allemaal te traag gaat dan is een slowjuicer niks voor je, dan kun je beter een goede blender kopen. Het schoonmaken gaat wel supersnel met de Sana. Onder een stromende kraan ben ik in nog geen twee minuten klaar. Heb ik al gezegd dat ik mijn slowjuicer magisch vind?

Slow juicing is HOT, or did it already turn into NOT in 2015? Even I get tired of all the hassle about healty life. Sometimes I just want to drink a glass of coke with lots of ice. Still I find my juicer a great device. He squeezes juice from fruits and vegetables - how great is that!
It is almost a year since I bought my slowjuicer - a Sana Juicer by Omega. I chose a horizontal one because of the extra options - grinding and pasta making. A few pieces of frozen banana in the juicer and you get banana ice cream! In the summer months, I have eaten a lot of pear and mango sorbets. I also make my own almond flour - because at the store that's a bit on the pricey side. Create your own spice mixes is also a breeze. Only reasonable amount, a tablespoon cumin will not work. I even made fresh pasta! Did I mention that I find my slowjuicer magical?6 opmerkingen:

 1. Ik ben ook zó blij met mijn slowjuicer (wel van Versapers). Helemaal sinds ik heb ontdekte dat alles naar mojito's smaakt als je er limoen en munt bijgooit. Jum jum jum. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yeah we love juicen! Heb jij de nieuwe kleur van Versapers?

   Verwijderen
 2. Aah, ik vind het ook heeerlijk. Ik heb (na laaang nadenken en wikken en wegen, want ja, de prijs) wel een hurom juicer gekocht . Deze kan echter niet 'malen' maar sorbetijs is wel haalbaar :) loooove juices

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, de Hurom - toen werd ik verliefd op slowjuicer. De verticale zijn pracht apparaten maar de horizontale variant zijn qua design minder mooi. Wel duur ja, maar het apparaat is volgens mij niet stuk te krijgen!

   Verwijderen
 3. Haha ja ik heb ook wel eens zin in cola, especially in die arme landen waar ik na het eten mezelf ff kan ontgiften voordat ik buikpijn ofzo krijg XD. Maar was is nu het verschil tussen een slowjuicer en... ik heb gister net mijn nieuwe blender gekregen en die doet ook ijs en is 700 watt. Best veel geloof ik

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo