16 maart 2015

Confession of a hoarder

Verzamelen - ik ben een kei in verzamelen van alles en nog wat. Dozen vol met mooie gekleurde papiertjes, theekoppen, boeken, kleding van maat 38 tot 42 en oorbellen, oorbellen en oorbellen. Een heleboel vazen - want je weet maar nooit. Misschien krijg ik op een enkele dag acht boeketten van iemand - zomaar.
Uitgescheurde stukjes uit tijdschriften met een lekker recept, een kledingstuk, inspiratiewoorden, leuke DIY's. En ze zitten allemaal in doos die ik maar zelden in kijk om inspiratie op te doen.
Ja, ik hou van verzamelen.

Maar poeh poeh, wat duurt het opruimen lang als je veel spullen hebt. En niet alles heeft een vaste plek. En dus zwerven een heleboel boeken en allerlei andere spulletjes maar door het huis - onder bank, op de trap, in de kast en uiteindelijk verdwijnt het naar mijn rommelkamer. Ja, ik heb een rommelkamer! Handig als er ineens visite komt - ik dump mijn spullen tijdelijk in de rommelkamer.
Maandenlang heb ik dat gedaan - tot ik de deur niet open kreeg. Dan weet je - Heis, je hebt te veel rommel.
En natuurlijk zijn jullie nu benieuwd naar mijn rommelkamer! Maar foto's van rommel is niet mooi om naar te kijken maar wel realistisch. Dus ja, ik gun jullie eenmalig een kijkje in mijn chaos.

Ik ben, net als de rest van de wereld,  in de ban van de Japanse Marie Kondo - de opruimgoeroe. Ik heb het boek nog niet gelezen maar haar nummer 1 vraag, die je jezelf bij alles in je huis en je garderobe, moet stellen is - Does it spark joy? - werkt heel goed bij mij.

Dus, ik ben aan het opruimen. Hervond onder een berg rommel een kleine zwarte lijst. Die ik meteen op de muur spijkerde met een mooi plaatje als een herinnering aan mijn vakantie van afgelopen jaar. Zo, nu de rest nog!

14 opmerkingen:

 1. Ik ben ook aan het opruimen, het is zooo lastig! Succes dame :* met je mooie prullaria.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel succes Debby! Het is inderdaad heel lastig, maar het voelt wel goed:-)

   Verwijderen
 2. Goed bezig jij! Zet hem op.
  Kristel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben halverwege, en dat geld alleen voor rommelhok/werkkamer;-). Daarna de rest van het huis.

   Verwijderen
 3. Oeh wat een mooi kunstwerkje aan de muur!
  Zet hem op met opruimen, gaat vast lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met opruimen! Maar zoals Marie ook zegt: neem je tijd ;) Ik ben ook bezig met opruimen, wat zijn die persoonlijke dingen dan moeilijk he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel succes, Tamara! Het voelt goed het opruimen, maar ook heel frusterend:-S. Ik ben al 2 weken bezig en ben pas halverwege!

   Verwijderen
 5. Guilty! Wij zijn duidelijk dezelfde soort hoarderers (mooi clubje), haha (op de blog was alleen nog maar mijn WERKkamer hé ;-) Wat een mooie collectie oorbellen! Verzamelen is heerlijk, maar opruimen ook, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een verzameling heb ik;-), wordt er zelfs helemaal gek van. Dummy's waarvan ik maar 3 pagina's heb gekrabbeld, die kan ik niet weg doen. Neverending story!
   Ik ben nu wel benieuwd naar jou verzameling:-)

   Verwijderen
 6. Ik ben gelukkig al vrij goed in opruimen. Ik heb het motto.. als het al lang in de kast ligt zonder dat ik er iets mee gedaan heb dan doe ik het weg. Maar toegegeven ik heb ook zo'n plekje waar alle rommel zich verzameld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh oh, lukte het maar zo bij mij:-). Het lijkt wel of ik een emotionele band met alle spullen die ik in huis in haal. Maar het gaat de goede kant op, ik ben halverwege:-)

   Verwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo