25 maart 2015

Illustrator wannabe

Met volle moed begon ik aan mijn grote schoonmaak. Maar het gaat nu iets trager en mijn hoofd raakt vol van alsmaar beslissingen maken - mag je blijven of gooi ik je weg.
Maar ik vind weer verloren gewaande persoonlijke spulletjes, ook mijn oude dummy heb ik gevonden met krabbels van mij. Ik had drie jaar terug een duur pennetje gekocht waarbij je heel klein kon schrijven - de magisch rotring 0.13. Oorspronkelijk werd het gebruikt voor grafisch werktekenen. Maar ik gebruikte het om zo klein mogelijk te schrijven. Naast het schrijven tekende ik ook veel met mijn kriebelpennetje. Maar ik vond mijn tekeningen stom en amateuristisch, dus legde ik mijn pennetje neer.

Het pennetje heb ik dus 2 jaar niet aangeraakt en was dus verstopt. Schoonmaken lukte niet meer en ik heb toch een nieuwe gekocht. Want de pen krabbelt wel lekker.
Ik ben weer gaan tekenen. Ik vind het fijn om na het opruimen een beetje te gaan krabbelen op papier om hoofd weer leeg te maken. Maar dit keer wil ik het proces een beetje vorm geven. Maar ik weet niet hoe ik moet beginnen. Begin ik met een thema? Is het beter om heel veel na te tekenen? Moet ik mezelf een deadline geven? Of een opdracht formuleren? Moet ik een boek aanschaffen zoals - Illusteren voor dummies?
Help!

Het enige zekerheid die heb is dat ik elke dag wel iets moet gaan krabbelen. Anders raakt mijn pennetje weer verstopt!

14 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je er weer mee begonnen bent. Lekker krabbelen omdat je er zin in hebt. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tekeningen. Ik hou ook zo van tekenen, ik kan het alleen echt niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je:-). Ik vind dat ik ook niet zo best kan tekenen. Maar het blijft leuk om te doen

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. als je elke dag iets krabbelt is die fijn, verstopt niet;-)

   Verwijderen
 4. Oh Heis, wat een leuke, ontwapenende tekeningen!! Jij hebt helemaal geen les nodig :)
  Dingen natekenen helpt altijd om je handschrift of materiaal te leren kennen. Op de academie moesten we bijvoorbeeld 100 dagelijkse objecten natekenen met één materiaal soort. Of sla een tijdschrift open en maak een tekening bij een stukje tekst. Of teken om te oefenen die nieuwste voorjaarscollectie van je favoriete modehuis. Tips genoeg, dus geef maar een gil als je iets wilt weten! En wat heerlijk dat je weer elke dag gaat krabbelen, veel plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ingrid, dank je wel voor de vele tips. You are my rolemodel. De 100 dagelijkse objecten tekenen ga ik zeker proberen! Ik ga lekker veel krabbelen

   Verwijderen
 5. Mooie tekeningen meid en elke dag wat tekenen doet je goed, I'm sure of it!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo