24 oktober 2015

Pastoe liefde

In 2013 bestond de meubelfabriek Pastoe 100 jaar, en dat vierden ze met een expositie in de Kunsthal in Rotterdam. Ik zag een serie meubels gemaakt in de jaren 50 met bijzondere poten. Ik was gelijk verliefd op de sierlijke lusvormen. En sindsdien heb ik mijn zinnen gezet op een secretaire van de berkenserie.

De prijzen in vintage winkels blijken torenhoog, en op marktplaats zien ze er net iets te vervallen uit. Helaas heb ik geen diploma meubelrestauratie op zak, om de kast zelf weer in oude glorie te herstellen. Dat wordt dus flink sparen voor een exemplaar uit een vintage winkel. Maar toevallig zag ik een setje te koop op een veiling in zeeland. Ik kwam, ik zag en ik bracht een bod uit.

En nu staan ze in de woonkamer.
Nu zijn ze wat verkleurd, op sommige plekken is het hout lichter geworden door de zon. Ik kan ze door een specialist laten fixen, maar ik ben een Do-it-yourselfer in hart en nieren. Dus ik ga zelf voorzichtig proberen de kleur te egaliseren met lichte waterbeits. Wens me succes:-).

In 2013 the furniture company Pastoe existed 100 years, and they celebrated it with an exhibition at the Kunsthal in Rotterdam. I saw a series of furniture made in the 50s with special legs. I was in love with the graceful bendend forms. And since then I put my sights on a secretary of the birch series. Prices in vintage stores are sky high but by chance I saw the cabinets on sale at an auction. I came, I saw and I conquered and now they stand in the living room. They have some discoloring at some places. A specialist can fix it, but I'm a Do-it-yourselfer at heart. So I'm carefully trying to equalize the color by myself. Wish me luck:-).


3 opmerkingen:

 1. Leuk hoor zo'n kast. Ik ben benieuwd of het je gaat lukken met de waterbeits. Ik heb ook een vintage kast die ik moet bijwerken, dus als het werkt ga ik het ook proberen!
  Leuke meubels heb je toch in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik ben zelf ook benieuwd met de waterbeits. Durf bijna niet aan te beginnen:-)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo