27 januari 2014

Change the design!

Sommige objecten in je huis zijn noodzakelijk - de koelkast, de verwarming, het gasfornuis, douche of bad. En ik denk voor een groot aantal mensen de televisie, voor mij in ieder geval wel.
Voor de meeste gevallen heb je een goedkoop alternatief waar de vormgeving niet al te veel te zeggen heeft. Maar je hebt ook duurdere opties.
De televisie is tot de essentie vormgegeven. Het is eigenlijk nu een groot plat scherm en meer zou je niet nodig hebben. Maar toch, ik mis iets. Het blijft namelijk een glimmend, zwart object midden in je woonkamer. Sommige verplaasten hun tv naar de slaapkamer omdat ze toch niet veel televisie kijken. Maar ik kijk graag films, series en speel af en toe een computerspel. Ik ben bang dat ik dan teveel in de slaapkamer vertoef. Ik zie scenario's van mezelf in bed omringd door vieze borden, en mijn kat die de vieze afwas schoon likt. Hmm nee, beter toch maar niet.
Nu heb je gewoon betaalbare en leuke tv meubels zoals bij de Webshop van Otto, ik heb een zwak voor zwevende meubels. Uiteindelijk probeer je met de tv meubel de karakterloosheid van de televiesie te compenseren. Ben ik nu een zeur, vraag ik me af? Ben ik een verwende designtroela die haar woonkamer picobelly in eenheid wil stileren? Nee, ik ben een vrouw. En vrouwen willen koelkasten met ronde vormen en in pastelkleuren zoals mint, babyblauw en roze! Ze willen decoratieve platen die je voor je saaie witte verwarming kan zetten of een klein zwart kacheltje waar de gezelligheid van af straalt. Of peperdure Engelse gasfornuizen, robuust maar huiselijk. Het kan dus wel. Maar zie ik geen andere opties voor de televiesie dan alleen de platte glimmende varianten. Waarbij je kan kiezen uit wit, zwart, grijs of de formaat.
Er bestaan toch wel leuk vormgegeven televiesie. Toch? Ik denk dat het een grote complot is tegen de vrouw, anders lijkt het dat mannen niks te zeggen hebben over de inrichting van het huis.
Bron
Joris Laarman - Heatwave

19 opmerkingen:

  1. Televisies in de woonkamer vind ik zo lelijk :) Gelukkig heb ik er al jaren geen meer in huis. Staat toch 'stijlvoller'. Heb ik zeker geluk gehad met mijn vriend, die een tv ook niet zo nodig vind ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tv''s zijn lelijk maar ik kan niet zonder. Ik ben helaas niet zo ver als jij:-).

      Verwijderen
  2. Lastig he zo'n tv?! En Heis wat is je lay-out gaaf! Lekker strak en clean. Mooi hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahaaaa: "mijn kat die de vieze afwas schoon likt"
    Toevallig keek ik gisteren naar the hunger games - catching fire en daar hadden ze een geweldige oplossing, gewoon een hologram projectie, vanuit een klein kastje...
    Zoiets als dit: http://i.ytimg.com/vi/qYzkR8-DlWQ/0.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was de toekomst maar al hier:-),
      mijn kat is toch veel te kieskeurig, hij wil alleen ijs en mayo!

      Verwijderen
  4. yep het blijft zo'n ding in je kamer.... En erger nog als je je bank en stoel enzo in een cirkel er omheen zet! Lastige kwestie idd. Maar ja nog een paar jaar wachten en dan komt vast de uitvinding van de eeuw!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de bank ook voor de tv staan, hahaha:-).
      Als er een decoratieve verwarming bestaat dan weet ik zeker dat er een tv variant komt:-)

      Verwijderen
  5. Haha die scenario's in je slaapkamer :D

    Wij hebben de tv daarom in een kastje dat dicht kan: weg! En hopelijk in de toekomst een flatscreen in een bankje weggewerkt: een klusdroompje van ons ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohh, lalala. Een flatscreen in een bankje. Ik ben benieuwd!! Goed klusje!

      Verwijderen
  6. Gelukkig zijn de tv's van nu wel plat en niet meer van die dikke bakbeesten. Wisselbare frontjes ofzo was wel leuk geweest zodat je het kan aanpassen aan je interieur of een mooie houten omlijsting. Pascale x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De huidige televisies vind ik zelf al een stuk minder lelijk, maar aan de pootjes zouden ze wat mij betreft wel wat mogen doen. Maar als je je stoort aan het scherm zelf: waarom niet zelf een tv kast maken waar de tv inschuift?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar dacht ik ook aan:-). Maar meestal ga ik eerst op net zoeken of er al iets leuks bestaat.

      Verwijderen
    2. Dat is wel net zo handig inderdaad! Scheelt wel een hoop werk. Maar ik weet van mijn moeder (die walgt van televisies) dat ze wel eens zoiets op marktplaats voorbij zag komen. Dus wie weet!

      Verwijderen
  8. Jaaaa het is een complot! Nooit zo over nagedacht, maar jij hebt helemaal gelijk Heis;) En inderdaad, het zijn lelijke dingen om in de woonkamer te hebben, precies één van de redenen waarom ik straks wél voor de tv in de slaapkamer gaan. Maar ook dat scenario wat jij zo even omschrijft zie ik gebeuren...Nog even goed werken aan m'n discipline dus, want die vieze borden moeten toch echt opgeruimd worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die compromis wil ik dan heeeeeel graag sluiten! Mijn lief stelt namelijk hoge eisen aan een tv en daar word ik blij van :) en ik word ook heel erg blij van de foto's hierboven, jeetje wat gaaf!
    En er is iets in mooie winkels, webshops en showroom, het triggert iets in het vrouwelijk brein zodat we alleen nog aan smaak kunnen denken en niet aan onze portemonnee hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hahaha, heerlijke blog Heis. En ja.... het is een complot. FOR SURE!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha mooi gezegd: ik ben een vrouw. Damn right we love to shop!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo