5 januari 2014

Lemon Cheescake

Nieuwe jaar en weer dezelfde voornemens - namelijk gezonder eten, wat eigenlijk een verkapte benoeming is van afvallen, toch?
Nu ben ik al een poosje bezig met de voedselzandloper. Het principe is eigenlijk heel simpel. Probeer te minderen met frisdrank, brood, aardappelen, pasta, rijst, fastfood, koeken en ga meer noten, groente, fruit, zwarte chocolade, linzen en vette vis eten.
Met het ontbijt, lunch en avondeten weet ik mezelf wel te redden maar met toetjes ben ik hopeloos. Altijd maar de soja yoghurt verveelt ook snel. Gelukkig is er Pauline Weuring van het kookboek - Het voedselzandloper kookboek. Ze maakt een aantal heerlijke voedselzandloperproof toetjes, waaaronder dit. Door de mascarpone is de taart vrij machtig - een klein puntje is voldoende.


LEMON CHEESECAKE
6-8 personen

100 gram cashewnoten
150 gram dadels zonder pit
1 citroen
250 gram ricotta
250 gram mascarpone
2 theelepel agaragar - verkrijgbaar bij de toko
3 theelepels stevia
springvorm 16 cm

Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de vorm in met een bakspray.

Laat de cashewnoten een uurtje weken in wat water. Giet het overtollige water weg.

Meng de noten met de dadels fijn in een keukenmachine (ik heb het met een mes fijngehakt - gaat ook goed) en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk het goed aan met een lepel en zet het weg in de koelkast.

Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen met fijne rasp en zet dit apart.

Pers de citroen uit. Breng het citroensap al roerend met de agaragar kort aan de kook, totdat er een gelei ontstaat. Laat het mengsel afkoelen.

Roer de mascarpone los met de stevia en de citroenrasp.
Voeg de citroengelei toe en meng het goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.

Spatel ten slotte voorzichtig de ricotta door de massa, zorg dat het een geheel wordt.

Verdeel het mengsel over de vorm.

Laat de cheesecake in ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.

10 opmerkingen:

  1. Nou knap dat je je met ontbijt, lunch en avondeten al prima weet te redden, daar zou ik al moeite mee hebben;) Dit taartje lijkt me een heerlijk toetje! Leuke post!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg er honger van, haha. Dit taartje ziet er erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh dat ziet er lekker en mooi uit! Grappig dat die bodm met cashewnoten gemaakt wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat ben je goed bezig met dat kookboek, ik heb hem alleen nog maar gelezen hahaha, Het ziet er heerlijk uit, vooral ook op zo'n mooi sjiek bordje. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waahhh wat ziet dat er lekker uit! Het schijfje citroen op de bovenkant doet het 'em op een of andere manier :) hihi. Alsnog een heel erg gelukkig nieuwjaar meis en alle beste wensen voor 2014!

    Veel liefs, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mjammie ziet er lekker uit! Maar ja lukt het dan ook om het bij een klein stukje te houden? Ik zou dan denk ik 2x een klein stukje doen ofzo :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Yummyum, die ga ik zeker maken! :) Ik ben dolll op toetjes, maar vooral op "de verkeerde"….

    BeantwoordenVerwijderen
  8. OH IS DIT GEZOND!? HEes je maakt me gelukkig, hahaha!! Dan eten wij dit elke avond als toetje, punt! Wat een veeeeel te lekkere post;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oeh, ga ik zeker eens proberen, dankjewel voor het recept! Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo