1 mei 2015

Groente chips

Gezond eten is hot. En ik doe mee - ik drink groentesapjes, eet bananenbrood van amandelmeel en eet courgetteslierten als pasta. Maar af en toe heb ik mijn dosis krokante chips nodig. Tijd om ze zelf te maken, niet met een witte aardappel maar met bieten, pastinaak en zoete aardappel. Ik heb twee manieren geprobeerd. Verantwoord en vetarm uit de oven en dikmakend uit de frituurpan.
Je raad het al - de dikmakende variant heeft mijn smaakpapillen geprikkeld.
Want de chips uit de oven blijven een beetje zacht, vooral de biet. Heeft iemand tips voor knapperige groentechips uit de oven? Laat het me weten, ik wil ze een tweede kans geven.

1 biet
1 pastinaak
1 zoete aardappel
olie

Voor diegene die de groentechips uit de oven willen proberen.
1. Zet de oven op 180 graden.
2. Schaaf met de madoline dunne plakjes van biet, zoete aardappel of pastinaak.
3. Leg ze op een bakpapier en druppel er een beetje olie op.
4. Bak ze af in 15 - 20 minuten. Ondertussen moet je ze af en toe in de gaten houden dat de zoete aardappel niet te bruin wordt. Ze zijn sneller gaar dan bieten en pastinaak.

 Gefrituurd smaakt alles beter, hieronder het recept.
1. Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 175 graden.
2. Schaaf met de madoline dunne plakjes van biet, zoete aardappel of pastinaak.
3. Frituur de plakjes groente in kleine porties gaar en knapperig. Dat duurt 2 – 3 minuten per portie.
4. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind groentechips zó lekker! Maar je kunt ze bijna nergens kopen en ze zijn prijzig. Ik heb geen mandoline en ook geen frituurpan maar toch gaat ie op m'n foodbaking bucketlist. Mooie foto's ook Heis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Olga:-)! Groentechips is inderdaad lekker maar wel veeeeeel werk. Als je tijd en zin heb moet je een keer proberen. Hopelijk nu met de healty hype wordt groente chips goedkoper:-D

      Verwijderen

Thanks for taking the time to leave a message.
I appreciate and love every comment!
xo